Pametni sat je  ručni sat  koji pored pokazivanja vremena obavlja i neke dodatne funkcije. Iako rani modeli mogu obavljati osnovne zadatke, kao što su kalkulacije, prevodi i igranje mini igrica, moderni pametni satovi su praktično prenosni računari . Za svoj rad koriste mobilne aplikacije, koristeći mobilni operativni sistem.

 

karakteristike Apple sat

 

Većina pametnih satova funkcioniše kao prenosni media player, nudi reprodukciju FM radio, audio i video faljova korisniku, putem Bluetooth slušalica. Neki modeli  imaju mogućnost da se sa njima obavljaju glasovni pozivi, kao na pravim telefonima.

 

"Pametni satovi napreduju, posebno njihovi operativni sistemi"

Unutrašnji hardver je različit. Većina ima punjivu bateriju i grafički prikaz, a mnogi imaju ekran osjetljiv na dodir. Periferni uređaji mogu uključivati ​​kameru, termometar, akcelerometar, visinometar, barometar, kompas, GPS prijemnik, mikrofon i SD karticu. Softver može sadržavati  planer, kalkulator, i razne vrste lica za sat. Sat može komunicirati sa spoljnim uređajima kao što su senzori, bežične slušalice...

 

Moto 360 karakteristike

 

Poput drugih računara, pametni sat može prikupljati informacije iz unutrašnjih ili spoljnih senzora. On može podržavati bežične tehnologije kao što su Bluetooth, Wi-Fi i GPS.

 

MOGUĆNOSTI I APLIKACIJE

 

Mnogi modeli pametnih satova proizvedeni u 21. veku su potpuno funkcionalni kao samostalan proizvod. Neki služe kao sportski satovi ,GPS moduli na njima prate kretanje korisnika i snimaju putanju kretanja. Na primer, posle treninga, podaci mogu biti učitani , na računar ili online, stvoriti plan aktivnosti za analizu i deljenje. Neki Satovi mogu poslužiti kao samostalni GPS satovi, prikazati mapu kretanja sa trenutnim koordinatama ,a korisnici mogu "označiti" svoje trenutne lokacije kojima se kreću.

 

karakteristike Pebble Time

 

Pametni satovi takođe sadrže senzore koji prate aktivnosti korisnika   (takođe poznati kao "fitness trackeri") kao što se vidi na GPS satovima izrađenim za trening, ronjenje i sportove na otvorenom. Funkcije mogu uključivati ​​programe obuke ,prolazna vremena, brzine prikaza, GPS jedinice, praćenje ruta, praćenje ronjenja, praćenje otkucaja srca  itd.

 

gear s2 specifikacije

 

"Pametni satovi mogu komunicirati ​​s aplikacijom u  mobilnom telefonu za obavljanje svojih funkcija"

 

Oni mogu biti malo više od satova, osim ako su u paru, obično uz pomoć Bluetooth-a, s mobilnog telefona. Neki od njih rade samo  sa telefonom koji ima isti operativni sistem ; drugi koriste jedinstveni  OS samog sata, ili na drugi način mogu raditi s većinom mob. telefona . Uparen sa telefonom , pametni sat može raditi kao daljinski za taj  telefon. To omogućava sat-u  prikaz podataka kao što su pozivi, SMS poruke, e-mailovi itd, te bilo kakve podatke koji bi mogli biti na raspolaganju od strane aplikacija na mobilnom telefonu.

 

pozadina spremna za sliku