PEBBLE TIME

- test i opis

pebble_time_crveni desna stranaPEBBLE TIME
- test I opis -

Prvi Pebble je bio jedan od začetnika u svetu pametnih satova , koji je pametne satove približio običnom potrošaču. Sada je konkurencija jača i postavlja se pitanje, da li je novi Pebble Time dorastao novim uslovima na tržištu?

 

Pebble Time: Štreberski dizajn, e-paper ekran u boji

 

Pebble Time izgleda bolje uživo nego na slikama

Pre opisa samo moramo da naglasimo da Pebble bolje izgleda uživo nego na slikama. Crni model je malo "dosadan", ali može lako da se uklopi sa različitim stilovima oblačenja, dok crveni model deluje jako upadljivo.Pebble Time ima plastično kućište sa prstenom od nerđajućeg čelika oko ekrana, ali i dalje zadržava stari šarm originalnog Pebble-a i malo podseća na svojevrsnu igračku, a ne na pravi sat. Sat je jako lagan - 42,5g i prilično tanak - 9,5mm i  sa blago savijenim kućištem je jako prijatan za nošenje. Zbog male težine, može da se desi da zaboravite da nosite sat na ruci, barem dok ne počne da vibrira.

Okvir oko ekrana je veliki i čini da ekran izgleda još manji nego što jeste, iako je iste veličine kao kod starog modela - 1,25 inča. Novi Pebble uvodi e-paper ekran u boji koji izgleda mnogo vedrije nego kod starog modela, a tome doprinose i vesele animacije prilikom kretanja kroz meni. Jedina mana može da se uputi slabijoj vidljivosti , čak i kada je uključeno pozadinsko osvetljenje.Četiri tastera su ostala i podsećaju na one kod klasičnog modela - i to nije uopšte loša stvar. Sat je otporan na vodu - do 50m , ali je kućište podložno grebanju. Svaki kaiš od 22mm može da se koristi na Pebble Time , pošto je sistem montaže klasičan.

 

pebble_time_red_

 

Pebble Time: Vremenska linija i OS

 

Pebble Time je kompatibilan  sa iPhone i  Android telefonima

Pebble Time uvodi vremensku liniju kao osnovu svog novog OS-a. Trenutno 13 aplikacija podržava ovu funkciju novog operativnog sistema , a broj podržanih aplikacija će tek rasti. Početni ekran je ekran sa "licem" sata, pritiskom na srednje dugme ulazimo na ekran sa trenutnim informacijama. Pritisak na donje dugme vas vraća do 24h u "prošlost" na vremenskoj liniji , dok pritisak na gornje dugme vas vodi do 48h  u "budućnost". Svaka kartica na vremenskoj liniji je predstavljena sa simpatičnom ikonicom i pozadinom u boji.

Obaveštenje će dolaziti na Pebble kao i na svakom drugom pametnom satom, ali se takođe mogu uklopiti i u vremensku liniju. Na satu je moguće podesiti da dug pritisak na jedan od tastera aktivira željenu aplikaciju - na primer aplikaciju za puštanje muzike. Što se tiče kompatibilnosti, Pebble Time radi i sa iPhone i sa Android telefonima - mada nešto više aplikacija podržava Android.

 

Pebble-Time-Watch-IMAGE-EDIT-BY-aBlogtoWatch

 

Pebble Time: Aplikacije

 

Jedna od prednosti e-paper ekrana u boji su i sveža "lica" za sat, počevši od onih klasičnijeg izgleda do onih neozbiljnijeg karaktera - npr. Donkey Kong. Novi Pebble OS je uklonio ograničenje za broj "lica" sata koja se mogu instalirati, pa ih je sada moguće imati čitavu hrpu. Sve stare aplikacije - više od 6.500 njih- radi sa novim Pebble satom što dosta umanjuje nedostatak aplikacija koje su prilagođene novom displeju u boji.

Ako ste zainteresovani za fitnes ovaj pametni sat Vas neće izneveriti - Misfit i Jawbone podržavaju Pebble Time. Sat je kompatibilan sa Google Fit -om gde će se uredno prikazivati "koraci" koje beleži Pebble Time. Senzor koji meri srčane otkucaje nije ugrađen u sat , ali je to verovatno urađeno sa namerom da smanji težina , ali i cena sata.

 

Pebble time Crveni
Pebble time Crveni

 

Pebble Time: Baterija i punjenje

 

Baterija traje izmedju 5 i 6 dana korišćenja

Obećano sedmodnevno trajanje baterije je verovatno jedan od razloga zato što ste zainteresovani za Pebble Time. U praksi je to vreme bliže 5-6 dana - što je i dalje impresivan rezultat. Sat se puni prilično brzo uz pomoć posebnog kabla koji se povezuje mnogo lakše nego kod starog modela. Izdržljivost baterije menja način korišćenja ovog pametnog sata - sve notifikacije su uključene zato što ne utiču posebno negativno na bateriju.

 

Posle svega postavlja se pitanje, da li vredi kupiti Pebble Time ili ne. Odgovor na ovo pitanje nije jednostavan kao što je bio kada se pojavio prvi Pebble - konkurencija je jača , a očekivanja kupaca su mnogo veća nego pre. Jedno je sigurno, ako vam ne smeta malo neozbiljni izgled sata - odlična baterija, dobra cena i kompatibilnost i sa iPhone i sa Android telefonima čine Pebble Time dobrom kupovinom.

sema